Sa se determine inelele finite, comutative, unitare, care nu sunt corpuri si care au produsul tuturor elementelor nenule egal cu zero.
M. Andronache, GMA 1986
Inele in care produsul tuturor elementelor nenule este zero
Moderators: Bogdan Posa, Beniamin Bogosel, Marius Dragoi
Inele in care produsul tuturor elementelor nenule este zero
Last edited by bae on Tue May 26, 2009 10:51 am, edited 1 time in total.
-
opincariumihai
- Thales
Cred ca lipseste ceva in enunt
.
Asadar fie A un inel cu prop. din enunt. Cum A nu este corp, exista un element a neinversabil si nenul. Cum A este finit obtin ca a este divizor al lui zero, deci exista b pt. care ab=0.
Daca a este diferit de b atunci ( cum A este si comutativ) obtin ca produsul tuturor elementelor nenule este 0 .
Prin urmare exista "o clasa numeroasa" de inele cu proprietatea din enunt zice profanul din mine . Oare nu ar fi mai nimerit sa determinam inelele pentru care prod. elementelor este nenul?
Asadar fie A un inel cu prop. din enunt. Cum A nu este corp, exista un element a neinversabil si nenul. Cum A este finit obtin ca a este divizor al lui zero, deci exista b pt. care ab=0.
Daca a este diferit de b atunci ( cum A este si comutativ) obtin ca produsul tuturor elementelor nenule este 0 .
Prin urmare exista "o clasa numeroasa" de inele cu proprietatea din enunt zice profanul din mine . Oare nu ar fi mai nimerit sa determinam inelele pentru care prod. elementelor este nenul?
Last edited by opincariumihai on Wed May 27, 2009 3:04 am, edited 2 times in total.
-
opincariumihai
- Thales