Numarul prim uluitor

Post Reply
miruna.lazar
Bernoulli

Numarul prim uluitor

Post by miruna.lazar »

Il stii ? Daca da , scrie-l . Daca nu , gandeste-te la ce-ti zic acum :

Oricate cifre ai reteza din coada acelui numar , ceea ce ramane este tot un numar prim.Acel numar este cel mai mare numar prim cunoscut , cu acea calitate. Care este?
Amaranth
Thales

Post by Amaranth »

Totusi cate cifre are?

Deci de exemplu am inceput cu 23 si tot am pus 3. Am ajuns la 2333 pe http://www.murderousmaths.co.uk/games/p ... 57&result= dar mai incerc...

Am incercat si 3733 dar i cam greu... 2 sau 5 nu pot fi doar la inceput... trebe sa nu fie 2 si 7 ca au suma 9... multe conditii :(

Dar cred ca 7333 este ULUITORUL deoarece 7 e cea mai mare cifra prima si 5 sau 2 nu pot fi ultimele cifre... Si 73333 nu este prim.
In all this world there is only one pure and magic thing... and it is called PURPLE!
miruna.lazar
Bernoulli

Post by miruna.lazar »

Nu se specifica cate cifre are. Tu trebuie sa descoperi... Totusi , exista unul mai mare ca cel specificat de tine
Claudiu Mindrila
Fermat

Post by Claudiu Mindrila »

Nu cred ca poate fi determinat. Multimea numerelor prime este infinita.
miruna.lazar, daca presupunem ca numarul pe care l-ai gasit este \( \overline{a_1a_2...a_n} \), de unde sti ca nu exista un numar prim \( \overline{a_1a_2...a_na_{n+1}} \) cu aceeasi proprietate?
elev, clasa a X-a, C. N. "C-tin Carabella", Targoviste
Amaranth
Thales

Post by Amaranth »

Dap... de asta eram curioasa de cate cifre are, deoarece cred ca cel gasit de mine este cel mai mare cu 4 cifre. :roll:
In all this world there is only one pure and magic thing... and it is called PURPLE!
miruna.lazar
Bernoulli

Post by miruna.lazar »

Trebuie sa-l cautati ... :) Este un singur numar . Este determinat , cum credeti ca am compus problema , daca nu stiam raspunsul mai intai ?
Dorobantu Razvan
Pitagora

Post by Dorobantu Razvan »

73939133 :D :P
miruna.lazar
Bernoulli

Post by miruna.lazar »

SMART
Marcelina Popa
Bernoulli

Post by Marcelina Popa »

Pai mai, smecherilor, voi ati determinat numarul sau l-ati gasit intr-o carte? :)
Post Reply

Return to “Clasa a 5-a”