Il stii ? Daca da , scrie-l . Daca nu , gandeste-te la ce-ti zic acum :
Oricate cifre ai reteza din coada acelui numar , ceea ce ramane este tot un numar prim.Acel numar este cel mai mare numar prim cunoscut , cu acea calitate. Care este?
Numarul prim uluitor
- miruna.lazar
- Bernoulli
Totusi cate cifre are?
Deci de exemplu am inceput cu 23 si tot am pus 3. Am ajuns la 2333 pe http://www.murderousmaths.co.uk/games/p ... 57&result= dar mai incerc...
Am incercat si 3733 dar i cam greu... 2 sau 5 nu pot fi doar la inceput... trebe sa nu fie 2 si 7 ca au suma 9... multe conditii
Dar cred ca 7333 este ULUITORUL deoarece 7 e cea mai mare cifra prima si 5 sau 2 nu pot fi ultimele cifre... Si 73333 nu este prim.
Deci de exemplu am inceput cu 23 si tot am pus 3. Am ajuns la 2333 pe http://www.murderousmaths.co.uk/games/p ... 57&result= dar mai incerc...
Am incercat si 3733 dar i cam greu... 2 sau 5 nu pot fi doar la inceput... trebe sa nu fie 2 si 7 ca au suma 9... multe conditii
Dar cred ca 7333 este ULUITORUL deoarece 7 e cea mai mare cifra prima si 5 sau 2 nu pot fi ultimele cifre... Si 73333 nu este prim.
In all this world there is only one pure and magic thing... and it is called PURPLE!
- miruna.lazar
- Bernoulli
-
Claudiu Mindrila
- Fermat
Nu cred ca poate fi determinat. Multimea numerelor prime este infinita.
miruna.lazar, daca presupunem ca numarul pe care l-ai gasit este \( \overline{a_1a_2...a_n} \), de unde sti ca nu exista un numar prim \( \overline{a_1a_2...a_na_{n+1}} \) cu aceeasi proprietate?
miruna.lazar, daca presupunem ca numarul pe care l-ai gasit este \( \overline{a_1a_2...a_n} \), de unde sti ca nu exista un numar prim \( \overline{a_1a_2...a_na_{n+1}} \) cu aceeasi proprietate?
elev, clasa a X-a, C. N. "C-tin Carabella", Targoviste
- miruna.lazar
- Bernoulli
-
Marcelina Popa
- Bernoulli