Comentarii asupra unor subiecte date la olimpiada locala

Aici puteti discuta si subiectele non-matematice :)

Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu

Post Reply
bae
Bernoulli

Comentarii asupra unor subiecte date la olimpiada locala

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 11:03 pm, edited 4 times in total.
bae
Bernoulli

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 11:03 pm, edited 1 time in total.
bae
Bernoulli

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 11:04 pm, edited 1 time in total.
bae
Bernoulli

Post by bae »

aleph
Thales

Post by aleph »

Există centre de excelenţă în fiecare judeţ.
Vezi e.g.

http://www.excelenta.ro/

Au fost tipărite şi manuale. Acestea pot fi descărcate pe fascicule de la adresa de mai sus (toate clasele). In privinţa conţinutului ar fi de discutat, iar aspectul grafic este deficitar fiind redactate cam neprofesional in Word în loc de LaTeX. Oricum este strict mai mare decât 0 :-).
bae
Bernoulli

Post by bae »

aleph
Thales

Post by aleph »

bae wrote:Nu stiu de unde ati dedus ca exista centre de excelenta in fiecare judet. Cel putin eu nu vad decat ca in zona Ardealului ar exista asa ceva. Acum daca acestea sunt doar pe un site sau sunt active si in realitatea concreta, nu stiu. Poate ne spune cineva direct implicat in fenomen.
Nu sunt direct implicat, dar la inspecţiile de grad la care am participat am remarcat prezenţa activă a acestor centre. Poate am extrapolat, dar cred că dacă inspectoratul judeţului J a elaborat un proiect, acesta are şanse de reuşită. Ar trebui luat contactul cu inspectoratele sau cu ministerul, căci nu prea cred ca mulţi inspectori să viziteze acest site.
bae
Bernoulli

Post by bae »

aleph
Thales

Post by aleph »

Virgil Nicula wrote: ...cititi aici o frumoasa demonstratie a inegalitatii Jordan.
Aici e utilizat faptul că o curbă convexă aflată "în interiorul" altei curbe convexe are perimetrul mai mic. Aceasta ar avea nevoie de demonstraţie. Fără analiză nu se prea poate. Cu analiză, mai bine calculăm derivata lui \( \frac{\sin x}{x} \)...
bogdanl_yex
Pitagora

Post by bogdanl_yex »

Problema e urmatoarea... Asa zisele centre de excelentza nu prea exista... decat eventual in judetele care sunt centre universitare mai importante. In unele zone nici nu s-a auzit de asha ceva. Am propus noi elevii si ne au crezut nebuni! Cica daca vrem la olimpiada trebuie sa ne pregatim noi. Pai la ce programa de olimpiada avem... mai ales la liceu... tragetzi dvs concluziile!!!
Post Reply

Return to “Chat de voie”