mateforum: bye!
Credeam că postând comentarii sau soluţii la probleme pot fi de ajutor. Constat că nu sunt bine primit. OK, nici o supărare, vă ghidează bae mai departe. Toate cele bune!
Bye, bae!
Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu
- Cezar Lupu
- Site Admin
Stati un pic, e o mica neintelegere aici. Imi cer eu scuze pentru acest lucru. Evident ca sunteti bine primit pe forum. Abia acum am vazut si eu ca a disparut topicul si am ramas destul de surprins! Chiar era benefic pentru toata lumea si nu trebuia sters. O sa vorbesc cu Alin sa vedem acum ce se poate face ca topicul sa fie repostat pe forum. Inca o data, scuze!
An infinite number of mathematicians walk into a bar. The first one orders a beer. The second orders half a beer. The third, a quarter of a beer. The bartender says “You’re all idiots”, and pours two beers.
-
Virgil Nicula
- Euler
Straduieste-te Cezare, trebuie limpezit "fleacul" acesta (tu il numesti "o mica neintelegere"). Una este "ineg. Newton" si altceva este un "caz particular al ineg. Newton". Cazul particular nu este indreptatit sa se numeasca ineg. Newton.
Trebuia spus corect, "inegalitatea
\( \left(a_1a_2+a_2a_3+a_3a_1\right)^2\ge 3a_1a_2a_3\left(a_1+a_2+a_3\right) \)
este un caz particular al inegalitatii Newton pentru \( n=3 \) si \( k=2 \) " , adica \( P_1\cdot P_3\ \le\ P_2^2 \) ceea ce inseamna \( \frac {a_1+a_2+a_3}{3}\cdot a_1a_2a_3\ \le\ \left(\frac {a_1a_2+a_2a_3+a_3a_1}{3}\right)^2 \).
Sunt convins ca elevul acela nu cunoaste ineg. Newton si devine ridicol identificand-o cu acest caz particular derizoriu.
Trebuia spus corect, "inegalitatea
\( \left(a_1a_2+a_2a_3+a_3a_1\right)^2\ge 3a_1a_2a_3\left(a_1+a_2+a_3\right) \)
este un caz particular al inegalitatii Newton pentru \( n=3 \) si \( k=2 \) " , adica \( P_1\cdot P_3\ \le\ P_2^2 \) ceea ce inseamna \( \frac {a_1+a_2+a_3}{3}\cdot a_1a_2a_3\ \le\ \left(\frac {a_1a_2+a_2a_3+a_3a_1}{3}\right)^2 \).
Sunt convins ca elevul acela nu cunoaste ineg. Newton si devine ridicol identificand-o cu acest caz particular derizoriu.
Last edited by Virgil Nicula on Thu Feb 04, 2010 11:11 am, edited 2 times in total.
- Cezar Lupu
- Site Admin
Eu zic ca domnul Enescu a lamurit destul de clar cum stau lucrurile in ceea ce priveste topicul referitor la inegalitatea lui Newton. Era scris negru pe alb in cartea lui. Raman la parerea mea ca posturile referitoare la inegalitatea lui Newton din topicul cu acelasi nume, nu trebuiau sterse, acestea fiind foarte benefice pentru toata lumea.
An infinite number of mathematicians walk into a bar. The first one orders a beer. The second orders half a beer. The third, a quarter of a beer. The bartender says “You’re all idiots”, and pours two beers.
-
Virgil Nicula
- Euler
Aici este vorba de prestatia didactica a profesorului de la catedra care atunci cand pronunta "ineg. lui Newton" sa o prezinte in intreaga ei frumusete (enunt & demonstratie) dupa care sa se joace cu diferitele ei cazuri particulare.
Daca nivelul clasei nu permite intelegerea demonstratiei, atunci cel putin sa emita corect enuntul cu promisiunea ca va veni si timpul demonstratiei. In caz contrar, omul de la catedra poate fi si doctor in matematici insa nu este pregatit pt. a fi profesor preuniversitar.
Daca nivelul clasei nu permite intelegerea demonstratiei, atunci cel putin sa emita corect enuntul cu promisiunea ca va veni si timpul demonstratiei. In caz contrar, omul de la catedra poate fi si doctor in matematici insa nu este pregatit pt. a fi profesor preuniversitar.
Scuze, am fost putin plecat astazi si vad ca asa cum ne-am obisnuit activitatea cea mai consistenta a forumului sta in rubrica de Chat.
Credeam ca s-a lamurit treaba, ca exista niste inegalitati ale lui Newton, whatever. Mai mult, a fost la un moment dat o discutie practic intre mine si dl Enescu. Acesta a gasit ca exista undeva in opera lui Newton ceva ce ar putea sa indreptateasca numirea acelor inegalitati cu numele lui Newton. Bun. Si care era valoarea acelui topic? Ca dl Enescu avea dreptate?
Editat Moderator: Liviu Paunescu
Ban o zi pentru jigniri. Topic inchis
Credeam ca s-a lamurit treaba, ca exista niste inegalitati ale lui Newton, whatever. Mai mult, a fost la un moment dat o discutie practic intre mine si dl Enescu. Acesta a gasit ca exista undeva in opera lui Newton ceva ce ar putea sa indreptateasca numirea acelor inegalitati cu numele lui Newton. Bun. Si care era valoarea acelui topic? Ca dl Enescu avea dreptate?
Editat Moderator: Liviu Paunescu
Ban o zi pentru jigniri. Topic inchis