Participare ONM

Aici puteti discuta si subiectele non-matematice :)

Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu

Post Reply
baleanuAR
Euclid

Participare ONM

Post by baleanuAR »

Am si eu o intrebare. Cunosc situatii in care elevi care nu au participat la olimpiada locala au participat la faza pe judet. Daca acesti elevi obtin rezultat de calificare la ONM au dreptul sa participe? Sau poate ar trebuii sa intreb mai intai daca au dreptul la faza pe judet? Interesant de stiut ca in ziua fazei pe localitate au participat la un concurs regional de informatica. Astept raspuns daca aveti informatii in legatura cu aceasta intrebare. Multumesc!
:)
Laurian Filip
Site Admin

Post by Laurian Filip »

Nu crezi ca daca au obtinut un rezultat bun pe judet inseamna ca merita sa participe? Mai ales daca sunt elevi cu rezultate bune la ONM-urile anterioare...
enescu
Pitagora

Post by enescu »

Conform regulamentului in vigoare, daca un elev nu participa la o faza a olimpiadei, nu mai poate participa la fazele ulterioare.

http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/691
Bogdan Enescu
baleanuAR
Euclid

Post by baleanuAR »

Tocmai ca la ultima ONM au luat pozitii foarte slabe si din cauza lor pot ramane pe dianafara (sa nu participe la ONM) elevi care au intrat si in baraje (ca na, exista si zile foarte proaste si matematica pana la urma nu se face doar pe puncte).
enescu
Pitagora

Post by enescu »

Marturisesc ca n-am prea inteles...
Bogdan Enescu
Virgil Nicula
Euler

Post by Virgil Nicula »

Nici eu nu inteleg, insa imi inchipui. Ce vorbesti taticule ?! Saracu de el, vatmanul, l-a apucat somnul si a intrat cu ... oistea in gard. Motiv intemeiat sa fie ... amnistiat.
baleanuAR
Euclid

Post by baleanuAR »

Intr-adevar nu m-am exprimat prea bine si imi cer scuze. Ideea este ca nu mi se pare normal ca cineva sa participe la urmatoare faza a unei competii atat timp cat nu a participat la cea anterioara si acest lucru este obligatoriu. Nu il obliga nimeni sa participe la un concurs de info cand ar putea veni la faza locala. Regulile sunt reguli si trebuie respectate. Iar chestia cu punctele vroiam sa zic ca daca nu participa cineva la ONM din cauza ca participa respectivul, era un fel de incurajare pentru ca in viata nu numai olimpiadele conteaza. In legatura cu aces lucru il citez pe domnul Radu Gologan: "Rezultatele deosebite la matematica nu sunt o conditie necesara si nici suficienta pentru a devenii mari matematicieni".
enescu
Pitagora

Post by enescu »

baleanuAR wrote:Regulile sunt reguli si trebuie respectate.
Corect!
Bogdan Enescu
Marcelina Popa
Bernoulli

Post by Marcelina Popa »

Regulamentul ar trebui modificat. Elevii care obtin intr-un an rezultate deosebite (se califica la nationala, de exemplu) ar putea capata dreptul de a sari peste etapa locala.

Pana atunci trebuie aplicat (sau trebuia aplicat) regulamentul actual.
Mihai Berbec
Pitagora

Post by Mihai Berbec »

Mie nu mi se pare normal ca un elev sa poata participa la faza nationala fara sa fi participat la fazele anterioare. Olimpiada este o competitie cu mai multe etape, daca vrei sa castigi trebuie sa treci prin toate. In plus , ar fi un gest de discriminare fata de ceilalti elevi, toti ar trebui sa aiba sanse egale de a participa la olimpiada.
O paralela : Daca echipa de gimnastica a Romaniei a luat aur la Atena, ar fi trebuit ca la Beijing sa intre direct in finala ?
lost
Euclid

Post by lost »

**
Last edited by lost on Thu Mar 12, 2009 11:52 pm, edited 1 time in total.
There are 60.000 bears just like me!
A better world for them would be
A BETTER WORLD FOR ALL!
lost
Euclid

Post by lost »

Last edited by lost on Thu Mar 12, 2009 6:18 pm, edited 1 time in total.
A BETTER WORLD FOR ALL!
lost
Euclid

Post by lost »

**
Last edited by lost on Thu Mar 12, 2009 6:11 pm, edited 1 time in total.
A BETTER WORLD FOR ALL!
Oana_Madalina
Arhimede

Post by Oana_Madalina »

gasesti regulament pe www.mategl.com
gasesti Precizările MEdCT privind Olimpiada de Matematică din 2009 si Regulamentul de desfăşurare a concursurilor şcolare... sper ca asta e ceea ce vroiai
Post Reply

Return to “Chat de voie”