Despre teorema lui Desargues si nu numai

Aici puteti discuta si subiectele non-matematice :)

Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu

Post Reply
Alin Galatan
Site Admin

Despre teorema lui Desargues si nu numai

Post by Alin Galatan »

[Edit] Eu am sters postul domnului Militaru si al lui Bogosel.

TOPIC SPLITAT DIN http://mateforum.ro/viewtopic.php?t=1744
Mihai Berbec
Pitagora

Post by Mihai Berbec »

Apropo...demonstratia teoremei lui Desargues facuta la curs era copiata cuvant cu cuvant dintr-o carte... si tot avea greseli in ea!
Last edited by Mihai Berbec on Tue May 13, 2008 7:29 pm, edited 1 time in total.
Liviu Ornea
-

Fundamente

Post by Liviu Ornea »

Eu mă încăpăţînez să cred că întrebarea lui Dragoş era exact ceea ce se putea citi, adică exprima o nelămurire şi o curiozitate în legătură cu un domeniu şi cu utilitatea unui curs care să se refere la el. De aceea am răspuns. Văd că acum discuţia deviază la felul cum e ţinut cursul respectiv. Mi se pare foarte departe de subiect.
În paranteză fie spus, mă îndoiesc că la clasa a 8-a se face (sau se făcea) Desargues proiectiv, sau se vorbea despre rolul teoremei lui Desargues în axiomatizarea planului proiectiv, despre faptul că e echivalentă cu existenţa unui grup mare de automorfisme proiective, mă îndoiesc că se dădeau exemple de plane nedesarguesiene etc. Iar a te mira că la examen se dă ceva uşor, în condiţiile în care ştim cam care e nivelul studenţilor, e cam ipocrit. Prefer să mă opresc aici.
L.O.
bae
Bernoulli

Re: Fundamente

Post by bae »

Last edited by bae on Sat Feb 13, 2010 2:14 pm, edited 1 time in total.
Ingerrrul
Arhimede

Post by Ingerrrul »

Ceea ce eu am facut a fost:
1) sa imi exprim dezacordul fata de cenzurarea unui mesaj si asta pentru ca nu sunt de acord cu cenzura ca principiu. Un public avizat (asa cum cred ca este cel de aici) poate sa distinga fara filtrare ceea ce merita citit si ceea ce nu.
2) sa povestesc un episod din viata mea... si atat!!!'

@LO : Nu doresc sa imi exprim opinia in legatura cu acest subiect, momentan, dar eu atat pot sa spun ca pana acum am avut norocul de a intalni mari profesori si mari matematicieni, prea putini insa la facultate!

Oricum pentru ca vad ca s-au incins spiritele, imi cer scuze.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Post by Beniamin Bogosel »

Oameni buni, de ce ne certam atata? Mai bine postati cate o problema fiecare cand va enerveaza ceva. E mai constructiv, si poate ca va trece supararea. Daca exista asa mari conflicte, intalniti-va personal si rezolvati-le. (cred ca toti sunteti din Bucuresti )

(postul domnului Gigel Militaru continea acuzatii cu nume, si probabil ca de-aia a fost sters... al meu era replica si nu mai avea rost sa stea acolo...)

De ce oare Ingerrrul nu isi dezvaluie adevarata identitate? :)

Oricum, propun sa lasam chat-ul de voie, si sa mergem la probleme :) ...
Post Reply

Return to “Chat de voie”