Participare ONM
Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu
Participare ONM
Am si eu o intrebare. Cunosc situatii in care elevi care nu au participat la olimpiada locala au participat la faza pe judet. Daca acesti elevi obtin rezultat de calificare la ONM au dreptul sa participe? Sau poate ar trebuii sa intreb mai intai daca au dreptul la faza pe judet? Interesant de stiut ca in ziua fazei pe localitate au participat la un concurs regional de informatica. Astept raspuns daca aveti informatii in legatura cu aceasta intrebare. Multumesc!
- Laurian Filip
- Site Admin
Conform regulamentului in vigoare, daca un elev nu participa la o faza a olimpiadei, nu mai poate participa la fazele ulterioare.
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/691
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/691
Bogdan Enescu
-
Virgil Nicula
- Euler
Intr-adevar nu m-am exprimat prea bine si imi cer scuze. Ideea este ca nu mi se pare normal ca cineva sa participe la urmatoare faza a unei competii atat timp cat nu a participat la cea anterioara si acest lucru este obligatoriu. Nu il obliga nimeni sa participe la un concurs de info cand ar putea veni la faza locala. Regulile sunt reguli si trebuie respectate. Iar chestia cu punctele vroiam sa zic ca daca nu participa cineva la ONM din cauza ca participa respectivul, era un fel de incurajare pentru ca in viata nu numai olimpiadele conteaza. In legatura cu aces lucru il citez pe domnul Radu Gologan: "Rezultatele deosebite la matematica nu sunt o conditie necesara si nici suficienta pentru a devenii mari matematicieni".
-
Marcelina Popa
- Bernoulli
-
Mihai Berbec
- Pitagora
Mie nu mi se pare normal ca un elev sa poata participa la faza nationala fara sa fi participat la fazele anterioare. Olimpiada este o competitie cu mai multe etape, daca vrei sa castigi trebuie sa treci prin toate. In plus , ar fi un gest de discriminare fata de ceilalti elevi, toti ar trebui sa aiba sanse egale de a participa la olimpiada.
O paralela : Daca echipa de gimnastica a Romaniei a luat aur la Atena, ar fi trebuit ca la Beijing sa intre direct in finala ?
O paralela : Daca echipa de gimnastica a Romaniei a luat aur la Atena, ar fi trebuit ca la Beijing sa intre direct in finala ?
- Oana_Madalina
- Arhimede
gasesti regulament pe www.mategl.com
gasesti Precizările MEdCT privind Olimpiada de Matematică din 2009 si Regulamentul de desfăşurare a concursurilor şcolare... sper ca asta e ceea ce vroiai
gasesti Precizările MEdCT privind Olimpiada de Matematică din 2009 si Regulamentul de desfăşurare a concursurilor şcolare... sper ca asta e ceea ce vroiai