Concurs Mateforum

Aici puteti discuta si subiectele non-matematice :)

Moderators: Mihai Berbec, Liviu Paunescu

Beniamin Bogosel
Co-admin

Concurs Mateforum

Post by Beniamin Bogosel »

As vrea sa stiu cine e interesat de un concurs de mate online... Daca sunteti cativa, as compune eu un subiect de tip OIM cu mai multe probleme. Va spun insa ca n-am cum sa va dau premii. Daca concurati, concurati de dragul matematicii :)

Ideea e sa imi ziceti mailul, sa stabilim o data si la o anumita ora voi trimite subiectele. Evident ca in cateva ore trebuie trimise raspunsurile, sa zicem 6 ore. (eventual 5-6 probleme) Raspunsurile mi le trimiteti mie. Sunt deschis daca mai este cineva care vrea sa fie organizator/corector/propunator.

Astept parerile voastre. Eu cred ca ar fi o ocazie frumoasa de a simula o olimpiada. :)
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.
That's why it's called present. :)

Blog
Virgil Nicula
Euler

Post by Virgil Nicula »

Foarte buna idee ! Eu zic insa sa procedam treptat, mai intai un concurs de tip OJM, mai ales ca se apropie, apoi de tip ONM, baraj si in cele din urma OIM. Un fel de olimpiada pe mateforum. Astfel elevii talentati se vor pregati pentru olimpiada reala.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Da, dar nu cred ca am putea sa facem subiecte pentru fiecare clasa. De-aia am zis direct de tip OIM. Oricum, se poate si asa. Deci sa inteleg ca si dumneavoastra sunteti parte in organizatori.... :)

Sa speram ca apar si concnurenti pana la urma...
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.

Blog
Virgil Nicula
Euler

Post by Virgil Nicula »

Aici s-a cam facut un obicei (prost, zic eu) ca sa se astepte solutiile. Cred ca o sa avem concurenti putini. Ma refer la liceu. Poate la gimnaziu sa tina ceea ce ai propus, numai ca aici nu-i in final OIM - ul ... Om trai si vom vedea. Speranta moare ultima. Si cand te gandesti ca totu-i gratuit. Ceea ce intentionam sa facem noi ar trebui sa faca in primul rand Comisia Nationala a O.N.M., sau poate ma insel eu si atunci va rog un link cu un asemenea concurs (vechi sau mai nou !) pe net organizat de C.N.O.M. Altfel, facem treaba altuia, gratuit, adica munca patriotica.
DrAGos Calinescu
Thales

Post by DrAGos Calinescu »

Pai eu ma bag din postura de concurent :D Foarte interesanta idee!
Chestia cu trimisul problemelor...ar fi de preferat in weekend, unii din noi fiind la scoala in diferite momente ale zilei.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Pana acum sunt 3 concurenti. Asteptam pana ajungem la vreo 10. Sper sa fie mai multi, totusi :)
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.

Blog
lost
Euclid

Post by lost »

4 cu mine :P
There are 60.000 bears just like me!
A better world for them would be
A BETTER WORLD FOR ALL!
Ciprian Oprisa
Pitagora

Post by Ciprian Oprisa »

Eu as propune macar 3 sectiuni.
Una pt gimnaziu, sa zicem tip balcaniada, una pt liceu tip OIM(9-10), iar una cu analiza, matrici, etc pt liceu(11-12)+facultate.
Daca ai nevoie, ma implic si eu in organizare. Mi se pare o idee buna.
Un lucru este ceea ce este, nu ceea ce pare a fi.
Beniamin Bogosel
Co-admin

Ma bucur pentru cei care vor sa se implice in organizare, dar se pare ca imediat o sa fim mai multi organizatori decat concurenti... Nu stiu unde este toata lumea de pe forumul asta... Cred ca au asa de multe de invatat, ca nu mai au vreme de calculator... (ma indoiesc...)

Oricum, asteptam concurenti...
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.

Blog
Adriana Nistor
Pitagora

Post by Adriana Nistor »

As vrea sa particip la concurs drept concurent! E o idee foarte, foarte buna! :P
BogdanCNFB
Thales

Post by BogdanCNFB »

Daca inca e valabila ideea cu concursul online as fi si eu amator!
baleanuAR
Euclid

IMI DORESC SA SE ORGANIZEZE CONCURSUL

Post by baleanuAR »

De dragul matematicii. NORMAL. Foarte faina ideea. Eu chiar imi doresc sa particip. Sunt a 9a :D. Bafta celor care doresc si pot organiza si va rog nu renuntati. Multumesc!
:)
Beniamin Bogosel
Co-admin

Bine. Vad ca sunt si elevi interesati. Va rog sa imi trimiteti mail pe adresa mea: "beni22sof@yahoo.com" cu titlul "Concurs Mateforum" sa stiu cine sunteti. In mail sa ziceti numele, clasa, si alte informatii ce vreti sa le dati (localitate, profesor, etc.)

Dupa ce vad cam din ce clase sunteti, vom vedea ce concurs facem, adica ce probleme se dau. Ma voi consulta cu ceilalti organizatori si vom alege cateva probleme. Vad ca sunteti nerabdatori, asa ca poate sambata viitoare facem concursul.
Regulile le stabilim in decursul saptamanii viitoare.

Numai bine, si trimiteti-mi mail. :)
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.

Blog
BogdanCNFB
Thales

Post by BogdanCNFB »

Am putea scrie rezolvarile de mana, sa le scanam si trimitem pe mail-ul corectorului??
lost
Euclid

Post by lost »

Va mai avea loc concursul? Am trimis mail, dar nu am primit si un .. raspuns ceva :P Azi e marti :)
There are 60.000 bears just like me!
A better world for them would be
A BETTER WORLD FOR ALL!
Beniamin Bogosel
Co-admin

Am primit vreo cateva mailuri, sub 10 oricum. Am avut ceva probleme cu calculatorul si nu am putut intra pe internet. Mai scriu maine regulile.

La asa de putini participanti, nu imi permit sa fac subiecte pe clase. Poate ca pe grupaje de clase, cate 2, dar numai daca ma mai ajuta cineva...

Oricum, va fi concurs, si daca vor fi toti la un loc, vor fi probleme pentru toti de rezolvat... :)
Yesterday is history,
Tomorow is a mistery,
But today is a gift.

Blog
Virgil Nicula
Euler

Post by Virgil Nicula »

Eu zic sa facem pe patru grupe de clase : V-VI ; VII-VIII ; IX-X ; XI-XII . Ce zici ?!

Iti ofer si eu cateva probleme pentru concurs. Le plasezi tu unde se potrivesc.

Maine sunt deja in avion spre State. Asa ca ti le voi trimite astazi. Te poti consulta si cu ceilalti

profesori de pe Site (de exemplu, B. Enescu, M. Miculita, Marius Mainea, Natalee, Marcelina Popa etc).

Succes !
Last edited by Virgil Nicula on Wed Mar 18, 2009 6:19 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Chat de voie”