test latex
Moderators: Mihai Berbec, Diana Putan
-
lasamasatelas
- Euclid
test latex
In principiu problema poate fi atacata cu "artilerie grea". Intrucat \( \cos 2x=2\cos^2-1 \) si \( \cos 3x=4\cos^3x-3\cos x \) avem \( f(x)=P(\cos x ) \) unde \( P(X)=4BX^3+2AX^2+(\phi -3)X+1-A \). Deci trebuie sa gasim \( A,B \) a.i. \( P(X)\geq 0 \) \( \forall X\in [-1,1] \)
L-am editat si tot nu merge. Apar niste semne + aiurea.
L-am editat si tot nu merge. Apar niste semne + aiurea.
Last edited by lasamasatelas on Sat Nov 24, 2007 2:19 pm, edited 1 time in total.
- Alin Galatan
- Site Admin
-
lasamasatelas
- Euclid
-
lasamasatelas
- Euclid
Re: test latex
Ia sa mai vedem odata.
In principiu problema poate fi atacata cu "artilerie grea". Intrucat \( \cos2x=2\cos^2-1 \) si \( \cos3x=4\cos^3x-3\cos{x} \) avem \( f(x)=P(\cos{x}) \) unde \( P(X)=4BX^3+2AX^2+(\phi-3)X+1-A \). Deci trebuie sa gasim \( A,B \) a.i. \( P(X)\geq0 \) \( {\forall}X\in[-1,1] \)
M-am prins cum sa evit "anomaliile". Fara spatii in formule. Problema e ca uneori e nevoie de ele. De ex. merge sa pui \cos2x pt ca 2 e cifra si se interpreteaza ca nu face parte din simbolul \cos dar cand pui \cosx apare \( \cosx \). Solutia: Scrieti \cos{x} sau {\cos}x. La fel, {\forall}X\in[-1,1] produce \( {\forall}X\in[-1,1] \). (Nu sunt probleme la "\in[" pt ca "[" nu e litera.)
Deci in principiu se poate scrie orice daca renutam la spatii si punem toate simbolurile (de fapt nu chiar toate, doar daca e cazul) intre acolade.
In principiu problema poate fi atacata cu "artilerie grea". Intrucat \( \cos2x=2\cos^2-1 \) si \( \cos3x=4\cos^3x-3\cos{x} \) avem \( f(x)=P(\cos{x}) \) unde \( P(X)=4BX^3+2AX^2+(\phi-3)X+1-A \). Deci trebuie sa gasim \( A,B \) a.i. \( P(X)\geq0 \) \( {\forall}X\in[-1,1] \)
M-am prins cum sa evit "anomaliile". Fara spatii in formule. Problema e ca uneori e nevoie de ele. De ex. merge sa pui \cos2x pt ca 2 e cifra si se interpreteaza ca nu face parte din simbolul \cos dar cand pui \cosx apare \( \cosx \). Solutia: Scrieti \cos{x} sau {\cos}x. La fel, {\forall}X\in[-1,1] produce \( {\forall}X\in[-1,1] \). (Nu sunt probleme la "\in[" pt ca "[" nu e litera.)
Deci in principiu se poate scrie orice daca renutam la spatii si punem toate simbolurile (de fapt nu chiar toate, doar daca e cazul) intre acolade.
merge asa
\( \vec{XY} \).
Code: Select all
\vec{XY}-
Virgil Nicula
- Euler
Welcome, Natalee ! Ai nimerit ff bine tocmai la "lectia" de LaTeX. Vad ca esti incantata ca intelegi usor. Ma bucur.
\( \vec {XYZDF} \) sau \( \overrightarrow {ABCDEF} \) Asta ultima vad ca nu merge aici (la MLS merge !). O.K.
Dar cum se scrie de exemplu ABC cu un arc deasupra care sa cuprinda tot textul, adica arcul ABC ?
Eu stiu numai la doua litere :\( \stackrel {\frown}{AB} \) . La mai multe \( \stackrel {\frown}{ABCDE} \) vad ca merge putin pe centru, insa nu acopera tot.
Iata alte chestii : \( XYZ\over {\stackrel {\frown}{AB}} \) sau \( \stackrel {T_1}{\Longrightarrow} \) sau \( \underbrace {ABCD}_{sol} \) sau \( \overbrace {ABCD}^{sol} \) sau \( \left|\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right| \) sau \( \left[\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right] \) sau \( \left(\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right) \)
Invatati, invatati LaTeX - ul ca-i superb !
Data viitoare va voi prezenta alte expresiii "ciudate" in LaTeX.
Eu l-am invatat intr-o saptamana, bineinteles ca nu in intregime ...
Este frumos si deoarece este plin de surprize.
\( \vec {XYZDF} \) sau \( \overrightarrow {ABCDEF} \) Asta ultima vad ca nu merge aici (la MLS merge !). O.K.
Dar cum se scrie de exemplu ABC cu un arc deasupra care sa cuprinda tot textul, adica arcul ABC ?
Eu stiu numai la doua litere :\( \stackrel {\frown}{AB} \) . La mai multe \( \stackrel {\frown}{ABCDE} \) vad ca merge putin pe centru, insa nu acopera tot.
Iata alte chestii : \( XYZ\over {\stackrel {\frown}{AB}} \) sau \( \stackrel {T_1}{\Longrightarrow} \) sau \( \underbrace {ABCD}_{sol} \) sau \( \overbrace {ABCD}^{sol} \) sau \( \left|\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right| \) sau \( \left[\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right] \) sau \( \left(\begin{array}{ccc}
1 & 1 & 1\\\
a & b & c\\\
a^2 & b^2 & c^2\end{array}\right) \)
Invatati, invatati LaTeX - ul ca-i superb !
Data viitoare va voi prezenta alte expresiii "ciudate" in LaTeX.
Eu l-am invatat intr-o saptamana, bineinteles ca nu in intregime ...
Este frumos si deoarece este plin de surprize.
Eu sunt ca Fat - Frumos din poveste. *Cresc* intr-o luna cat altii intr-un an, iar intr-un an cat altii in 10.Virgil Nicula wrote:Welcome, Natalee ! Ai nimerit ff bine tocmai la "lectia" de LaTeX. Vad ca esti incantata ca intelegi usor. Ma bucur.
Sa mai incerc, ca sa nu fiu pe langa: \( N = \overline {329ab7} + \overline {7ab345} \)
Adevarul este ca am mai folosit astfel de scriere, dar nu prea tin minte cuvintele,
\( m( \widehat{MNP}) = 60^o \)
\( BC \parallel CD \)
\( AB\perp BC \)
\( \sqrt{2}\approx1,41 \)
\( 2\cdot3\cdot7=42 \)
\( \frac{x+1}{x - 2}\cdot\frac{x + 2}{x+1} \)
Natalee
- Diana Putan
- Euclid